Wadlopen met zonsopkomst

Een wadlooptocht met zonsopkomst is erg bijzonder. Het is aardedonker bij vertrek op de dijk. De maan geeft wat licht en je ogen wennen snel aan de duisternis. Vanuit het oosten verkleurt het wad langzaam naar roze en oranje. Het eerste gekwetter van de vogels kondigt een nieuwe dag aan. Een zonsopgang midden op het wad is een geweldige ervaring. Kwestie van de wekker zetten 😉

De tochten met zonsopgang zijn erg populair en zijn bijna allemaal volgeboekt. App ons met je voorkeursdatum!

Wat gaan we doen?

Het is vroeg in de ochtend. De schapen slapen nog. We stappen de dijk over. Proeven de eerste zeekraal in de kwelder. Het is donker. We nemen geen zaklamp mee: je ogen wennen snel. We stappen het wad op: enkeldiep door een slikveld en snelstromende prielen door. Het is stil. De lucht wordt in het oosten wat lichter: roze, oranje. De eerste vogels kwetteren. En dan: zonsopkomst☀! Het wad wordt wakker. De gids vertelt en laat je kokkels proeven. Wat een mooie lucht.

Ga je mee?

Ook tijdens het wadlopen de zon zien opkomen, in een klein groepje, met tijd om stil te staan, te genieten van de prachtige kleuren of foto’s te maken? Bekijk dan onze wadloopagenda hieronder.

wadlopen met zonsopkomst
wadlopen met zonsopkomst

Programma wadlopen met zonsopkomst

Geen evenementen gevonden!

Terug naar startpagina